Jump to content

Változnak az évszakok, és a vadászjegy is

2019. 12. 12. 19:00

Mint minden, a vadászat is szigorú szabályokhoz kötött tevékenység. A vadászati célú tevékenységhez nélkülözhetetlen a vadászjegy.

A vadászat, a vadászati lőfegyver használatának alapja a vadászjegy meglétét jelenti. Minden évben érvényesíteni szükséges a vadászjegyet az állandó lakcím szerinti vadászkamaránál. A már rutinos vadászok ezt jól tudják, ami azonban még a számukra is újdonság lehet, hogy a vadászjegyek változni fognak. Nem tartalmilag, hanem méretében és kinézetében eszközöl változásokat az Országos Magyar Vadászkamara, amelynek eredménye egy remélhetőleg sokkal praktikusabb vadászkártyát kapunk.

A személyes okmányok már plasztik kártya méretűek, így az új vadászjegy is ehhez fog alkalmazkodni. Erről az újításról döntött a kamara. Ahhoz, hogy az új vadászjegyek kiadása, c zökkenőmentesen működjön, a vadászkamara szoftverét is cserélni kellett. A vadászoknak az illetékes vadászati szervezetnél szükséges lejelentkezni ahhoz, hogy az adataikat egyeztessék.

Az új vadászjegyek kiváltása a 2020-21-es évre 2020. január 6-tól február 28-ig lehetséges. A hagyományos, papaír alapú vadászjegyek érvényesítése is ebben az időszakban történik majd. A „régi” vadászjegyek lecserélését az új, plasztik változatra 2020. december 31-ig történhet meg.

Az online vadászjegy váltására is lehetőség lesz a jövőben. Ennek érvénybe lépése 2021. január 1-től várható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)