Jump to content

Vadászat a mozivásznon

2019. 07. 25. 19:00

A filmipar feldolgoz minden olyan témát, amelyből élvezetes és remélhetőleg sikeres filmet készíthetnek. A vadászat nem tartozik ezek közé.

A vadászat szó sokakban a céltalan, felelőtlen öldöklést eleveníti fel, amelyet még az állatkínzással is egy lapon említhetnek. Az orrvadászat egy csakis a nyereségvágyból elkövetett öldöklés, de egy igazi vadász képzett, környezettudatos, állatbarát. Ám a vadászok sem vadásznak mindig. Ilykor akár filmeket is nézhetnek, és rögtön ajánlunk a figyelmetekbe kettőt is.

Nem kell vadásznak lenni ahhoz, hogy vadakkal találjuk szembe magunkat, és egy védtelen turista egyáltalán nincs se felkészítve, se felkészülve arra, hogy vadállatokkal találkozzon.

A nagyvárosi létnek több előnye és bizony hátránya is lehet. Az erdőben, a vadonban semmi sem olyan, mint a tévében látottak. A farkas nem nagyra nőtt kutya, hanem veszélyes vadállat, amely halálos fenyegetést jelenthet az emberre. Erről tanúskodik a Fehér pokol (The Gery) című film. A 2012-ben készült film főszereplője Liam Neeson John Ottway-t játssza. Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

A vadászat nem korlátozódik csak a saját hazánkra, és sok vérbeli vadász vágyik arra, hogy meghódítsa Afrikát. Az 1996-ban készült Ragadozók című film pedig rávilágít, hogy egyáltalán nem biztos a vadász kiléte. A fegyverrel felszerelt ember könnyek válhat áldozattá is. Az amerikai kalandfilm eredeti címe a The Ghost and the Darkness. A történet szerint a britek gőzerővel fúrják be magukat a fekete kontinens érintetlen testébe. A fénylő sínpárok a civilizáció csápjaiként szövik be a természet szűzföldjét. John Patterson alezredest azért küldik Tsavóba, hogy hidat építsen a vasútnak. A mérnök, akinek a leghőbb vágya az volt, hogy eljusson Afrikába, lelkesen vág az útnak, és nem is sejti, hogy olyan ellenféllel kell majd szembenéznie, amilyen még leglidércesebb álmaiban sem fordul elő. A Szellem és a Sötétség: így hívják a bennszülöttek azt a két emberevő oroszlánt, akik hihetetlen ravaszsággal és kegyetlenséggel tizedelik a hídépítőket. A sokadik áldozat és a sokadik sikertelen vadászat után megérkezik a híres és hírhedt vadász, Remington, hogy felvegye a harcot a már-már túlvilági fenevadakkal. Az Afrika történetének legdöbbenetesebb és leghihetetlenebb vadászhistóriájából készült, rendkívül feszült, fantasztikusan fotografált kalandfilm valóban megtörtént eseményekbe avatja be a nézőt.

Kellemes szórakozást és kikapcsolódást kívánunk!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu, port.hu | képek: pixabay.com)