Jump to content

Micsoda fogás

2019. 06. 20. 19:00

A vadászatot a laikusok az állatok értelmetlen, hobbiból történő leölésének tartják, természetesen egészen mást jelent, ha hozzáértően, a vadászati törvényeket, etikettet betartva zajlik.

Egy magyar településen szolgálatot teljesítő járőrök olyan üggyel találták magukat szemben igazoltatás közben, amely a vadászat fogalmát meg sem közelíti, mert az sokkal inkább állatkínzást jelentett.

A személyautóban a vezetőn és utastársán kívül négylábú utasok is voltak. Habár nem az ülésben ültek, és nem is voltak szabadok, ugyanis a hátsó ülések lábtartón feküdt három összekötözött, kabáttal letakart dámszarvas. A csomagtartó felnyitásakor további négy szarvast találtak. Az ijedt állatok ugyancsak mozgásképtelenek voltak, köszönve a lábaikat összetartó köteleknek.

A sofőr és utasa elmondása szerint mind a hét dámszarvast találták, és éppen le akarták őket adni az illetékes szerveknek. Az autóban megtalált, összekötött lábú dámszarvasokat a vadásztársaság emberei ugyan szabadon engedtek, de az a sokk, ami őket érte lehet, hogy a pusztulásukhoz vezet.

A vadakat valószínűleg valamilyen technika által befogták, majd értékesíteni kívánták. Állatkínzás és lopás miatt is elítélhetik az elkövetőket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)