Jump to content

Lezajlott Heves megye első őzbaktrófea-szemléje

2019. 05. 23. 19:00

A vadászat akkor eredményes, ha a tervezett vadat elejtik, de nagyvad esetében még nagyobb az élmény, ha a vadász trófeát tud felmutatni.

A 1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról, egységes szerkezetben 2007. évi XVI. Törvény, a végrehajtásáról szóló 79/2004. (V. 4.) FVM és 46/2006 (V. 31.) FVM rendelet szerint trófeának minősül nagyvadfajoknál az elejtett gímszarvas, dámszarvas, valamint az őz agancsa, a muflon csigája, továbbá a vaddisznó agyara.

Ha pedig már trófeával rendelkezik egy vadász, azzal érdemes dicsekedni, megmutatni más vadászok számára is. Heves megyében azonban erre eddig nem volt lehetőség legalábbis eddig. Idén rendezték meg ugyanis az I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlét.

Az Országos Magyar Vadkamara által biztosított helyszínen, a hatvani Grassalkovich-kastélyban lezajlott vadászati eseményen négyszáznál is több őzbak trófeáját lehetett megtekinteni. Az elbírált trófeáknak pedig a 16%-a kapott valamilyen minősítést. 14 arany- és 12 ezüstminősítés született.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu, omvk.hu | képek: pixabay.com)