Jump to content

Kiadják a parancsot vagy sem?

2019. 03. 28. 19:00

Szörnyű tragédia ért egy férfit, medve támadt rá. Csakhogy a férfi hívta fel magára a figyelmet. Sajnos túlságosan is jól sikerült.

A medve nem játék. A medve egy irtózatos erejű ragadozó. A cuki maci szerepét egyáltalán nem töltötte be az a Hargita megyei vadállat, aki megölt egy férfit.

Sőt, az ismert adatok szerint a férfi maga is részt vett vadászatokon, mint hajtó, vagyis volt némi rálátása, hogy mi zajlik vadászatokon, az milyen veszélyekkel járhat. Ennek ellenére saját maga kereste fel a barlangot. Eleinte csak megdobálta a bejáratát kövekkel és faágakkal, mivel azonban sem mozgást nem hallott és a medvét sem látta, így a barlanghoz közelített. Ez volt a veszte, mert a bocsait nevelgető anyaállat rátámadt. A kicsinyeit védő anyaállat mindennél veszélyesebb. A férfinek esélye sem volt a menekülésre.

Azóta azonban az anyamedve sorsa is veszélyben van, ugyanis más vadászokra is rátámadt azóta, annyira felbőszítette áldozata. Már kérvényt adtak b arra, hogy az állatot kilőhessék. A Környezetvédelmi Minisztérium aszerint adja majd ki parancsát (vagy nem adja ki) a medve kilövésére, hogy a vadállat tényleges veszélyt jelent-e a környezetére vagy sem.  Ha mégis úgy döntenek, hogy veszélyes az anyaállat más emberekre nézve is, akkor kilőhetik a medvét, így azonban bocsait olyan helyre fogják szállítani, ahol az árván maradt bocsok felnevelésére szakosodtak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)