Jump to content

Fiatal farkas volt az áldozat

2018. 11. 22. 19:00

A mesékben gonosz szereplőként beállított farkas hazánkban fokozottan védett faj. Örülünk, hogy hazánkban egyre többen vannak jelen.

A Bükkben évek óta jelen van egy farkascsalád. A szakértők nemcsak örülnek az állatok jelenlétének, de ahogy csak tudják, nyomon is követik őket. A farkasok életéről minél több információk igyekeznek begyűjteni a szakemberek. Ehhez kameracsapdákat állítottak fel, szőrmintát gyűjtöttek, amelyből genetikai vizsgálatok készültek.

A Bükki Nemzeti Park őre októberben olyat talált, amit nem szeretett volna. Egy fiatal hím példány kimúlt testét találta meg. Az is egyértelmű volt, hogy a fiatal farkas halálát lőtt seb okozta.

Az állat valószínűleg a Bükkben született. Habár mesékben negatív szereplőként van feltüntetve a farkas, a természetvédelmi munkatársak nagyon örülnek a csúcsragadozók jelenlétének, mert segítenek a terület természetes állapotának fenntartásában. Emiatt nagyon sajnálják a fiatal állat értelmetlen halálát, és ez is csak azt bizonyítja, hogy az egyes emberek jelenléte sokkal nagyobb zavaró tényező a vadászható fajok számára, mint a farkas.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)