Jump to content

Ha a nők fegyvert fognak

2018. 11. 08. 19:00

A vadászatot sokan értelmetlen öldöklésként ítélik meg. Nem szól másról, mint néhány unatkozó ember fegyvert fog, ha vadat látnak, lőnek. Férfiak drága hobbija ez.

A vadászat márpedig egyre nagyobb számban hódít. Habár férfias a vadászat, és hazánkban is több tízezren rendelkeznek vadászjeggyel, köztük szerte a világban akadnak nők is. Hazánkban ugyancsak egyre emelkedik a női vadászok száma.

Még így sem közelíti meg a női vadászok létszáma a férfiakét, mégis változás állt be a lassú emelkedés miatt.

A vadászat férfimunka és férfias sport. Ennek ellenére több külföldi portálon találkozunk olyan fotóval, amelyen női vadász pózol büszkén egy kilőtt afrikai vaddal.

A magyar női vadászok száma is emelkedik. Főleg a fiatalabb korosztály száma erősödik. Azok a hölgyek válnak legtöbbször vérbeli vadásszá, akiknek egy vagy több férfi családtagjuk is vadászik akár generációk óta. Így jutnak egyre több ismerethez és az érdeklődésük is nagyobb.

A női vadászok számának emelkedésében azonban annak is szerepe lehet, hogy a nők egyre inkább szeretik magukat kipróbálni olyan tevékenységekben is, amely kimondottan férfias.

A nők eleve másképp boldogulnak az életben, így a vadászatban is megfontoltabbnak mondhatók. Erejükkel is másképp kell gazdálkodniuk, hiszen a nők fizikailag gyengébbek a férfiaknál.

A vadászat ugyan a vad kilövéséről szól, de kéz a kézben jár az állatok és a természet szeretetével, védelmével. A vadászoknak szabályokat kell betartaniuk, és nemcsak lövöldöznek a vakvilágba. Ők azok, akik a rájuk bízott terület vadjairól gondoskodnak télen, nyáron is, és ezt most már egyre több hölgy is vállalja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)