Jump to content

Védelmet szeretnének a vadaktól

2018. 09. 27. 19:00

Ha a vadak szaporodnak, az azt jelenti, hogy optimálisak a körülmények az állomány növekedéséhez. A Balaton környékén meg is érzik ezt a növekedést.

A Balatoni Szövetség már azt is kezdeményezni akarja, hogy a helyi önkormányzatok, a rendőrség, valamint a vadásztársaságok fogjanak össze a gyérítés érdekében.

A Balatoni Szövetséghez beérkezett ugyanis egy levél. A vadak által ellepett területek lakóinak most telt be a pohár, ezért aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a gondjukra.

A vaddisznók kondába verődve járják a Balaton környéki településeket élelem után kutatva. Sötétedés után egyenesen félnek kimenni az emberek az utcára, néhány kutyát már meg is sebesítettek a vadállatok.

A Balatoni Szövetség ülésén tárgyalták meg a problémát, és a térség polgármesterei megerősítették azt az állapotot, amit a területen élők levelükben megfogalmaztak. Az már biztos, hogy hatékonyan kell fellépni a vaddisznók lakott területen kívülre való szorítása érdekében. Nemcsak vaddisznók okoznak bonyodalmat a térségben, hanem az őzek, a szarvasok és a rókák is.

Az észak-balatoni területen élők nagyon várják, hogy érdemlegesen történjen változás, mert attól tartanak, hogy jövőre megnő a vadállomány száma.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)