Jump to content

Szarvasbőgés koncertre invitálnak

2018. 09. 20. 19:00

A szarvasok udvarlási rituáléja elkezdődött, amely hangos szarvasbőgéssel is jár. Ám ezt nem mindenki ismeri. Van arra lehetőség, hogy személyesen beleleshessünk, belehallgathassunk a szarvasok udvarlási rituáléjába.

Szeptember 18-23 között a Gerecsei Tájvédelmi Körzet szomszédságában lehetőség adódik arra, hogy meghallgathassuk a szarvasbőgést. A város zajaitól távol, az erőd területen, amikor már a hőség alább hagy a szarvasok hangja akkor kezd el erősödni. A szarvasok násza kezdődött meg. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klubbal karöltve megszervezte, és 18-22 óra között több alkalommal (időjárás és jelentkezők számának függvényében) is útra kelnek a vállalkozó kedvűek, hogy szem- és fültanúi lehessenek a szarvasok nászának. Különleges dallam és hang ez a fülnek, hiszen az évnek csak ebben a szakában hallatják a hangjukat a szarvasbikák. Nagyjából négyórás túrára kell számolni, amelynek kiindulópontja az agostyáni ökofalu parkolója.

A Börzsönyben is koncerteznek a szarvasbikák, és ugyancsak lehetőség adódik arra, hogy szervezetten meghallgassuk hangjukat. Szeptember 21-23-a között (18:30-22:00) előzetes egyeztetéssel várják a jelentkezőket. A találkozópont a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)