Jump to content

Miskolc környékén gyérítésbe kezdtek

2018. 08. 23. 19:00

Aki ebbel él, ebbé válik, tartja a mondás. Mi történik akkor, ha a vaddisznó az ember közelében él?

Nos, úgy tűnik, hogy a Miskolc közelében élő vaddisznók már cseppet sem félnek az emberektől. Olyannyira, hogy már a város belterületére is bemerészkednek, így az utcákon ténfergő vad látványa nem is olyan idegen.

Miskolc város adottsága közé tartozik, hogy az erdőség beletartozik a városi övezetbe, így a vadállatok nem csoda, hogy otthonosan érzik magukat még a nagyvárosban is. Az erdőt járva azonban eljuthatnak olyan elhanyagolt kerteken át a gondozott és rendben tartott kertekig is, ahol kárt tesznek a növényállományban. A gyümölcstermés időszaka pedig terülj, terülj asztalkám a vaddisznók számára.

Nemcsak ebben az évben jelentek meg a vadállatok az ember lakta nagyváros közelében, hanem régebbi keletű a probléma. Több generáció nőtt fel a külvárosi kertek termésein, így az állatok számára már természetessé vált a közeg és az emberek feltűnése is.

A rendőrség és hivatásos vadászok együttműködve készítették el azt a gyérítési terve, amelynek során három hivatásos vadász igyekszik arról gondoskodni, hogy ne nőjön az állatállomány. Nem feltétlenül a vaddisznók kilövését célozzák meg a vadászok, amennyiben lehetséges, befogó ketreccel fognak dolgozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: instagram.com/#wildpig (A képek illusztrációk)