Jump to content

Vaddisznók uralják a Balaton környékét

2018. 07. 19. 19:00

A vadak mára már annyira bemerészkednek az ember lakta településekre, hogy a helyiek félnek kimenni az utcára esténként. Révfülöpön uralmát a vaddisznók akarják átvenni.

Nemcsak a településen élők tartanak a vadállatoktól, hanem mára már érezhető a turizmusban is. Az egész Balaton környékére jellemző, hogy a vaddisznók egyre beljebb merészkednek a településeken. Eddig egyetlen emberre sem támadtak rá az állatok, de ha ez így halad, akkor elkerülhetetlenné válhat az is. Néhány kutyát már sebesítettek meg.

Főleg a Balaton északi partja érintett ez ügyben. A gondot főleg az okozza, hogy az állatok száma egyre csak nő, és sokkal merészebben közelednek az emberek lakta települések közelébe, bátrabban is viselkednek.

Mára már olyan nehezen viselhetővé vált a helyzet, hogy Révfülöp polgármestere, más, érintett települések polgármesterei, a vadásztársaság képviselője és a kormányhivatal vadászati főfelügyelője megbeszélést tartott az ügyben.

A vaddisznó invázió fenyegetést jelent az emberre, a háziállatokra és számos kertet feldúlnak élelem után kutatva. Révfülöp jelentős bevételhez jut a turizmusból, de ki fog oda menni, ha a vaddisznók elől kell menekülniük?

A vaddisznókondákkal nem lesz egyszerű felvenni a küzdelem. A vadásztársaság két, a vaddisznók számára készített csapdát telepítenek ki Révfülöpön, azonban legalább ennyi csapda szükséges lenne a vaddisznó invázióban érintett más településeken is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: instagram.com/#vaddisznó,)