Jump to content

Nehogy jogsértés legyen belőle!

2017. 11. 20. 19:04


Jó kezekbe került és így meggyógyult egy elütött őzsuta Nyíregyházán. Az állat a Sóstói parkerdőből szaladt ki az úttestre, ahol egy arra közlekedő autós elgázolta. Az állatot a vadásztársasághoz szállították, ahol néhány nap után felépült.

Szögi Lajos hivatásos vadász az M1 Híradójában elmondta, az őz szerencsére nem pusztult el, agyrázkódást szenvedett. A helyszínre a rendőrök értek ki a leghamarabb, ők próbálták nyugtatni az állatot, letakarták a szemét.

Fazekas Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara titkára elmondta, amennyiben egy autós összeütközik egy vadállattal, és azt látja, hogy még él, akkor a rendőrséget kell értesíteni. Előfordulhat, hogy a baleset helyszínén teljes útzárat kell alkalmazni. A rendőrség értesíti a hivatásos vadászt, hiszen ő az, aki hozzányúlhat a vadhoz és intézkedhet. A hivatásos vadász szakmai ismeretei alapján eldönti, hogy mi a teendő az állattal, és azt el is végzi – mondta a titkár.

A helyes az, ha hivatásos vadászra bízzuk a dolgot, hiszen könnyen eshetünk jogsértésbe is – figyelmeztetett Fazekas Gergely.

(Forrás: vadaszideny.hu; M1; hirado.hu)