Jump to content

Visszavonták a tilalmat, lehet elefántra vadászni

2017. 11. 19. 20:46
Az amerikai hatóságok visszavonják azt a tiltást, ami az elefánttrófeák zambiai és zimbabwei importjára vonatkozik – írja a CNN. Ez azt jelenti, hogy az amerikaiak hamarosan törvényes keretek között vadászhatnak elefántra.

Az Amerikai Hal- és Vadügyi Szolgálat szóvivője szerint ezzel jól jár a két afrikai állam, mert fenntarthatja az állományt, valamint a befolyó bevételeket épp a megőrzésre fordíthatja.

A döntés kritikusai szerint a tiltásról még Barack Obama kormánya döntött 2014-ben épp azért, mert jelentősen megcsappant a vadon élő afrikai elefántok száma. A veszélyeztetett fajokat egy amerikai törvény is felsorolja, amin ezek az állatok is szerepelnek. Az egyik kritizáló szerint azt nem befolyásolhatják, mi történik más országokban, de azt igen, mit importál az USA.

A Nemzetközi Szafari Klub üdvözölte a döntést, ami „elmozdítja az akadályokat az afrikai vadvilág fenntartható megőrzése elől”.

A CNN a cikkében megjegyzi, az elnök fiai, ifjabb Donald és Eric Trump nagy vadászok, ifjabb Donald 2011-ben már járt egy nagy vadászaton Zimbabwében, és elefántot lőtt. Akkor azzal magyarázta tettét, hogy a helyi falusiak alig ehetnek húst, így örültek annak, amit az amerikaiaktól kaptak.

(Forrás: vadaszideny.hu; 24.hu; kép: pixabay.com)