Jump to content

Magyar sikerek Svájcban

2017. 09. 17. 22:00


Szeptember 3. és 8. között rendezték meg Svájcban az ISHV 35. Nemzetközi Vérebversenyét, illetve ekkor tartották meg a Nemzetközi Vérebszövetség szokásos közgyűlését is.

Képünk illusztráció

Magyarországot a tavaly az első helyről éppen hogy lecsúszó Bartha Ferenc képviselte, Rábaparti Vadász Nency “Sába” nevű hannoveri vérebével, a bírói kört pedig Takács Árpád erősítette.

A tapasztalt páros két eredményes munkát mutatott be a svájci Alpokban, előbb egy sebzett zergét, majd egy gímszarvast kellett kézrekeríteniük.

További magyar sikerként könyvelhetjük el, hogy Boros Zoltán neves vadászfestőt, grafikust kérték fel a szervezők, hogy munkáiból kiállítást szervezzen a versenyre és a rendezvény logóját és a kiadványok illusztrációit is vele készítették el.

A közgyűlésen osztrák és magyar javaslatra módossították az 1930-ban készült alapszabályt. A módosításokat a jelen kor feltételeihez, kihívásaihoz igazították a tagszervezetek. Az előkészítő munkálatokban, Nyúl András, a Magyar Vérebegylet elnökségi tagja oroszlánrészt vállalt. A küldöttek, teljes egyetértés mellet fogadták el az új alapszabályt.

(Forrás: vadaszideny.hu; verebegylet.hu; kép: google)