Jump to content

Kapitális magyar szarvast lőtt egy 73 éves francia nő

2017. 09. 11. 18:14


Egy 15,66 kiló trófeasúlyú gímszarvasbikát ejtett el egy francia vendégvadász nő a Felsőrajk és Pötréte közötti erdőben, a Zala-Jagd Vadásztársaság területén.

A hétfői trófeabírálaton a kilőtt gímszarvasbika 248,48 pontot ért el, életkorát 13 évre becsülték. Az Országos Trófeabíráló Testület dönti el, hogy a trófeát nemzeti értékké nyilvánítják vagy sem.

Rajna Mihály, a vadásztársaság alapító tagja közölte, hogy két héten át figyelték a vad mozgását.

A 73 éves Francoise Athanassiou három estét töltött a magaslesen, első este a távolság miatt nem volt eredményes a vadászat, a második este pedig a széljárás nem volt kedvező.

A harmadik este, szeptember 5-én viszont egyetlen lövéssel sikerült leteríteni a vadat.

Az árjegyzék alapján a Zala-Jagd Vadásztársaság területén a 15 kilogramm trófeasúlyt meghaladó gímszarvasbika elejtése várhatóan több mint 10 millió forintba kerül.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szerint a Felsőrajk és Pötréte között húzódó erdőben három évtizede nem került ilyen kapitális példány puskacső elé. A nagyvad súlya meghaladta a 182 kilogrammot.

Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati osztályvezetője kiemelkedő, kapitális egyednek nevezte a 15,66 kilogramm trófeasúlyú példányt.

A gímszarvasbika az elmúlt 50 év zalai listáján a rendkívül magas, 248,8 nemzetközi ponttal a 30. helyezést érte el – tette hozzá.

(Forrás: vadaszideny.hu; mti.hu)