Jump to content

Hivatásos vadászok szakmai tanácskozása

2017. 08. 14. 20:17


Szakmai tanácskozással egybekötött továbbképzést rendezett augusztus elején hivatásos vadászoknak az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatalának (NMKH STJH) Földművelésügyi Osztálya. Rövid összefoglaló az ott elhangzottakról.

A köszöntőt követően elsőként dr. Gáspár Attila alezredes, a Polic Medic munkatársa tartott előadást az elsősegélynyújtás szabályairól, új eszközeiről és legkorszerűbb módszereiről.

Ezután Tóth Bálint, az NMKH STJH Földművelésügyi Osztályának vadászati szakügyintézője tartott előadást a vadászati törvény végrehajtási rendeletének előírásairól, a tapasztalatokról és az eltelt időszakban jelentkező gondokról. Szólt a vadgazdálkodási ütemtervekről, az ettől való eltérés lehetőségeiről, a hivatásos vadászok felszereléssel, ruházattal, lábbelivel való ellátásának kötelezettségéről, majd egyebek mellett tájékoztatást adott a hivatásos vadászok szolgálati naplójának vezetési kötelezettségéről, a vendégvadászok engedélyeinek kiadásáról. Kifejtette továbbá a vadvédelmi kerítésekkel kapcsolatos szabályokat.

A hivatásos vadászok tanácskozásának végén előadás hangzott el a területvédelmi tartalékos szolgálat lehetőségéről is.

A szakmai tanácskozás zárszavában Szabó László megemlítette, hogy az afrikai sertéspestist már a romániai Szatmárnémetiben is kimutatták. Az elnök fokozott figyelmet kért a vadgazdálkodásra jogosultaktól, hiszen az afrikai sertéspestis nem csak a vadon élő, hanem a házi sertésállományban is felmérhetetlen károkat okozhat.

(Faragó Zoltán beszámolója alapján - nhc24.hu)

(Forrás: nhc24.hu; vadaszideny.hu)