Jump to content

Ha teheti, kerülje el! Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben

2017. 04. 21. 20:07


Életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben, a télies időjárás miatt az erdőkben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen - közölte a miskolci székhelyű Északerő Zrt.

A tájékoztatás szerint a Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan a kidőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben "talán még ennél is rosszabb helyzet": több település - Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt - személyautóval megközelíthetetlen, áram és mobiltérerő sincsen. A társaság közlése szerint sok munkatársuk dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán, a károk felmérését csak az időjárás enyhülése, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudják megkezdeni.

A zord időjárás miatt a lillafüredi kisvonat nem közlekedik. Szerdán a Pilisi Parkerdő Zrt. ugyancsak arra kért mindenkit, hogy a napokban ne menjen magasabban fekvő erdőterületekre, mert a hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, kidőlhetnek, eltörhetnek.

Ez a figyelmeztetés a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira érvényes.

(Forrás: vadaszideny.hu; mti.hu; kép: google.hu)