Jump to content

Illegális vadászatok szervezői ellen emeltek vádat

2017. 03. 31. 17:27


Külföldieknek illegális vadászatokat szervező csoport tagjai ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen - adott tájékoztatást a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Serfőző Katalin közölte, a terhelteket jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.
    
A vádirat szerint az illegális vadászatokat ketten szervezték, a többiek szállítóként, résztvevőként segítették őket. A svájci, francia, olasz, osztrák, dán és német sértettek őzbakra kívántak vadászni, az elejtett állatok trófeáit pedig haza akarták vinni. A vádlottak hét alkalommal korábban zárt térben tartott, ivartalanított őzbakokat vittek közvetlenül a vadászat előtt az elejtés helyére, ezt azonban a külföldiekkel nem közölték.

A trófeákat a vádlottak nem vitték a vadászati hatóság elé hivatalos bírálatra. A külföldiek az elejtett vadak után abban a hiszemben fizettek - mintegy 119 millió forintot - a vádlottaknak, részben közvetítőn keresztül, hogy a trófeák hivatalosan megilletik őket. A jogszerűtlenségek leplezése érdekében a vádlottak a hamis lőjegyzéket, illetve trófeabírálati lapot készítettek - tudatta az ügyész.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)