Jump to content

Utánkereső Nyílt Nap - Programajánló

2017. 03. 18. 12:08

Április 22-én Bárnán, a Bárna-Vad Kft. vadászházánál utánkereső nyilt napot tartanak, amelyre várnak minden érdeklődőt. Kattintson a részletekért!

A Bárna-Vad Kft. vadászházánál 07:00 órától kezdődik a regisztráció. Aki kutyával érkezne, annak a belélépéséhez érvényes oltási könyv szükséges! A megnyitó 8:00 órakor kezdődik, melyet a baráti vércsapaverseny követ. A vércsapa VAV vizsga szabályai lesznek érvényesek.

Az ebédet Ternyák Sándor séf készíti: dámborjúból készül majd a tartalmas vadragu leves, mely után lekváros buktát fogyaszthatnak vendégek. Az elmúlt években nagy sikere volt az utánkereséshez kötődő elméleti és gyakorlati bemutatóknak és tesztnek, melyen a bátrabb vállalkozók értékes díjakért cserébe tehették próbára tudásukat. Idén is lesz erre mód és lehetőség, a díjak sem maradnak el.

Magyarországon még kevésbé ismert vérebfajta az alpesi tacskókopó, pedig egyre többen használják, például a sebzett vad követésére is. A nyíltnapon megismerkedhetnek a résztvevők ezzel a fajtával, valamint bemutatásra kerül a Magyar Tacskókopó klub is. Majd két érdekes előadás következik a programban. Szabó Ádám, a Bükki Nemzeti Park munkatársa, aki egyben a Magyar Vérebegylet Heves és BAZ megyei körzetfelelőse is, a visszatelepült nagyragadozóinkról, elsősorban a farkasról fog előadást tartani. Őt követi majd Ujhelyi Tamás „A vadászkutya” magazintól, aki évek óta tanulmányozza a kutya illetve a kutyafélék szaglását. Ezúttal „A ragadozó és zsákmányállat kapcsolata a szagláson keresztül” lesz a téma, ami szorosan kötődik például a farkashoz is. Az Északi-Középhegységben utánkeresők számára különösen aktuális lehet ez, hiszen a sebzett vadat keresve akár az is megeshet most már, hogy farkas nyomaival találkozik az ember.

A délután folyamán utánkereső felszerelés, ruha és fegyver kiállítás, valamint vadászkönyv-vásár is lesz. A programok végén a szervezők kihírdetik a vércsapaverseny eredményét, aztán ismét a séf várja a vendégeket a következő menüvel:

Vacsora:

– filézett fácánleves

– vaddisznó sült eperzselével és burgonyafánkkal vagy

– paradicsommal, parmezánnal töltött pulykamell vegyes körettel

– a desszert császármorzsa

Az este hátralévő része az élménybeszámolóké lesz, emellet a szervezők fotó és videó vetítést is terveznek.

A rendezvény időpontja: 2017.04.22. szombat. Jelentkezési határidő április 15.

Helyszín: Bárna-Vad Kft vadászháza, 3126 Bárna, Vadaskert dűlő 19/5

Web: www.barnavad.hu

Információ:

Jelentkezés: Horváth Dániel – telefon: +36-30/30-99-777

(Forrás: vadaszideny.hu; vadaszmester.hu)