Jump to content

Jótékony vadászok

2016. 12. 26. 09:52


Ötszázezer forintot vittek az idén a gyermek-egészségügyi központba, amelyet egy októberben megrendezett jótékonysági vadászaton gyűjtöttek. Az összegből infúziós pumpákat és betegőrző monitorokat vásárol a kórház.

Az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete a Sárospataki vadásztársasággal közösen szervezte a jótékonysági vadászatot.

Kriston Nándor megyei elnök elmondta: a felhívásra 30 vadász jelentkezett, akik részt kívántak venni a karitatív célú eseményen.

Ötszázezer forint gyűlt így össze. Ezt a támogatást adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) alapítványa ebből a pénzből vásárolja meg azokat az orvosi műszereket, amire szüksége van az intézetnek.

– Olyan igények fogalmazódnak meg, amelyeket gyorsan kell pótolni – ismertette Barkai László, a GYEK intézetvezetője. – Ilyen például a folyamatos intravénás adagolóeszközök, vagy például a betegőrző monitorok pótlása.

A GYEK-ben évente több mint tízezer fekvőbeteget és csaknem 120 ezer járóbeteget látnak el. A vadászok tavaly is felajánlották jótékonysági vadászatuk bevételét a kórháznak.

(Forrás: vadaszideny.hu; minap.hu; kép: pixabay.com)