Jump to content

Élő Betlehem és téli madáretetés lesz a Budakeszi Vadasparkban

2016. 11. 25. 09:47


Szombaton, a Kövér Cinkék napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek a programok középpontjába, vasárnap pedig a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített élő Betleheme.

A park adventi programja szombaton veszi kezdetét, amikor az érdeklődők a téli madáretetéssel kapcsolatos, leghasznosabb információkat tudhatják meg a szakértőktől.

Az előadás azoknak a kerttulajdonosoknak is érdekes lehet, akik madárbarát kertté szeretnék alakítani saját zöldterületeiket. A programon résztvevők faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készítenek, amelyet mindenki hazavihet majd.

A szombati program a mosómedvék és a rókák látványetetésével veszi kezdetét délelőtt, a madáretetésről szóló előadás után pedig a sakálok, illetve a kisragadozók látványetetése következik.

Az első adventi vasárnapon nyílik meg újra a Budakeszi Vadaspark és a Kalandpark bejárata között az élő Betlehem. A kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset, Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt  szobrok jelenítik meg, de az installáció minden hétvégén kiegészül a "Pici Tanyáról" átvezetett állatokkal is. Hétköznaponként a látogatók az állatok nélküli Betlehemet tekinthetik meg.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)