Jump to content

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" - Jövő héten kezdődik a „XX. Erdők Hete”

2016. 09. 30. 09:34

Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés 50 helyszínen, közel 150 programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" – Az Erdők Hete jelmondata jól összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett program fő céljait. A rendezvénysorozat a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal.

A XX. Erdők Hete rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot. Mindezt a hazai erdőket legjobban ismerő szakemberek, a magyar erdészek osztják meg örömmel az érdeklődőkkel. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol kicsik és nagyok, az egész család játékosan ismerkedhet közös kincsünk, a magyar erdők világával.

A korábbi évek hagyománya és sikeres szervezése alapján az Országos Erdészeti Egyesület, amely idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját, a földművelésügyi miniszter felkérésére szervezőként működik közre az eseménysorozat koordinálásában.

Az Erdők Hete részletes programjainak listájáért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra!

(Forrás: erdokhete.hu; vadaszideny.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)