Jump to content

A feje tetején is fogsora nőtt a pumának

2016. 08. 23. 08:50

Egészen furcsa pumát ejtettek el vadászok az Amerikai Egyesült Államok Idaho államában még az év elején. Az állatnak – egyelőre tisztázatlan okokból – a feje tetején is nőtt egy fogsora, ráadásul óriási szemfogakkal együtt.

Idaho államban vadászok egy olyan pumán ejtettek el, amelynek feje tetején egy tökéletesen kifejlődött fogsor-részlet helyezkedett el. Az Idaho-i Halászati és Vadászati főosztályának szakemberei szinte teljességgel kizárták annak lehetőségét, hogy egy ritka, genetikai mutáció lenne a furcsa, felesleges fogsor oka.

Szakértők szerint valószínű, hogy a fogak a puma egy olyan ikertestvérétől származnak, amely még a magzati fejlődés egy korai szakaszában összenőtt a nemrég kilőtt egyeddel, ám még ugyancsak a méhen belül el is halt. Másik lehetőség, hogy az egészen furcsa jelenség kiváltó oka egyfajta tumor lehetett. A helyi biológusoknak nincs tudomása más, hasonló deformációval született vagy fejlődött pumáról sem az államban, sem bárhol máshol a világon.

A pumát egyébként a vadászok legálisan lőtték ki még tavaly, amikor az december harmincadikán egy kutyára támadott Weston városának közelében. A kilőtt állat furcsaságára először az egyik vadász figyelt fel, aki nem csupán a fogakra, de a puma fejének homloki részén elhelyezkedő bajuszokra is figyelmes lett.

(Forrás: /kép forrása: independent.co.uk)