Jump to content

Hogyan vadásszunk medvére? 1. rész

2016. 06. 20. 14:16

A szórakozáson kívül a hús és a bunda a legvonzóbb faktor a vadászok számára, akik medvére mennek. A grizzly medvétől a fekete medvéig, a medvevadászat elterjedt tevékenység volt már az őskorban is. Manapság ez az egyik törvény által elfogadott vadászat az Egyesült Államokat beleértve.

Ha te is szeretnél medvére vadászni, meg kell tenned a helyes felméréseket és a megfelelő intézkedéseket. Ezen felül, rendelkezned kell az ide illő kifejlesztett képességekkel és értened kell biztonsági eljárásokhoz, mert a medvevadászat nagyon hevessé tud válni. A ragadozó medvék teljes mértékben képesek visszatámadni, ha a vadász megriasztja őket és ez különösen veszélyes lehet.

Miről bizonyosodjunk meg a vadászat előtt?

Bizonyosodj meg arról, hogy teljes mértékben rendelkezel a tudással, képességekkel és lőfegyverekkel mielőtt elindulsz medvére vadászni. De, a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni az, hogy mennyire ismered a medvefajtákat, az élőhelyüket, az elterjedésüket, táplálékukat stb.

Észak-Amerikában találhatóak általános medve élőhelyek. A fekete medvék elterjedtek még a sűrű erdőkben, amik a mezőgazdasági területek közelében helyezkednek el.

A helyi vadászati szabályozásoktól függően tavaszi és őszi szezonban lehet medvére vadászni. Ezzel szemben a fekete medve vadászat megengedett majdnem az ötven állam felében, beleértve a déli, középnyugati és keleti parton lévő területeket. Viszont a legtöbb keleti államban tiltott a fekete medve vadászat, de néha engedélyezik a korlátozott szezonokban. Ez az oka annak, hogy mindig ajánlott sodródni az árral és mindig konzultáljunk az állam vadász hatóságával, ahol medvére szeretnénk vadászni. Különben elkaphatnak és megbüntethetnek a szezonon kívüli illegális vadászatért.

Ha az alábbi ötletek szerint mész vadászni, garantáltan egy feledhetetlen élményben lesz részed.

  • Tanulmányozd a medvéket és az élőhelyüket
  • Tanuld meg a medvevadászat alapjait
  • Ismerd és gyakorold a felderítési technikákat
  • Tanuld meg és gyakorold a lopakodási technikákat
  • Bölcsen válassz lőfegyvert és egészítsd ki tartozékokkal

(Folytatjuk.) Forrás, kép forrása: vadaszujsag.hu