Jump to content

Védett fények - fotós túra Gemencen

2017. 10. 05. 15:43

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja várja a természetfotósokat október 7-én (szombaton).

A természet ezernyi arcát mutatja fel ősszel Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje. Éppen ezért Gemenc ideális helyszín a természetfotózáshoz. Védett erdőrészletek, csodálatos és különleges természeti formák fedik fel őszi pompájukat mindazok előtt, akik részt vesznek 2017. október 7-én, szombaton, Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja által szervezett természetfotós rendezvényen. A 13.00-kor kezdődő eseményen, a közösen elfogyasztott ebéd után, először a természetfotózás eszközeiről, módszereiről hallgathatnak előadást az érdeklődők Krizák István természetfotóstól, majd a Gemenci Erdei Vasút szerelvényével a Grébec-Dunáig utaznak, ahol terepi program keretében bejárják a Gemenci erdő rejtett területeit.

A túra után visszautaznak a résztvevők Pörbölyre, ahol megtörténik a kirándulás során készített fotók vetítése és értékelése, a friss élmények és tapasztalatok cseréje. Az ebédigényeket előre kell jelezni.

PROGRAM:
12:30 Ebéd az Ökoturisztikai Központ éttermében. Menü: tárkonyos raguleves, vadpörkölt galuskával, saláta.
13:00 Előadás és beszélgetés a természetfotózás módszereiről, eszközeiről. Házigazda: Krizák István természetfotós.
14:00 Indulás az Ökoturisztikai Központból az Erdei Vasút szerelvényével a Grébec-Dunáig, ahol a Gemenci erdő rejtett területeit bejárva biztosítunk lehetőséget a látvány megörökítésére.
18:00 Visszaérkezés Pörbölyre. A túra során készített fotók vetítése és értékelése, beszélgetés a tapasztalatokról friss pogácsa és tea mellett.

(Forrás: vadaszideny.hu; Gemenc Zrt.)