Jump to content

David Attenborough új természetfilmje gyönyörűbb, mint valaha

2016. 11. 08. 15:53

David Attenborough Bolygónk, a Föld című sorozatának folytatása vasárnap debütált Nagy-Britanniában, a második széria premierjét több mint kilencmillióan látták a BBC One tévécsatornán.

Egy évtizedes szünet után befutott a BBC egyik legnagyobb kasszasikerévé lett Bolygónk, a Föld második évadának első része. Sokan érezhették úgy, hogy természetfilmben ilyen szép képeket még sosem láttak és ezt maga David Attenborough is megerősíti - írja az Independent.

A hatrészes sorozat narrátora a 90 éves természettudós. "Ezek a felvételek és a mögöttük rejlő technológia példa nélküliek. Tíz évvel ezelőtt nem lehetett volna ilyen felvételeket készíteni." – mondta Attenborough, aki ezúttal nem volt ott a forgatásokon.

A közösségi médiában a legtöbben ahhoz a szívszorító jelenethez szóltak hozzá, amelyben a kígyók egymással versenyezve vadásznak fiatal iguánákra a Galapagos-szigeteken.

A The Daily Telegraph kritikusa "félelmetesnek" festette le a képsort és nem fukarkodott a sorozat folytatásának dicséretével. "A bevezető epizód alapján a Bolygónk, a Föld II. felülmúlja az eredeti szériát - a legjobbak közé tartozó, elképesztően élő és megragadó természetfilm" - fogalmazott Gerard O'Donovan.

(Forrás: vadaszideny.hu; mti.hu; kép:google)