Jump to content

Szezon után

2020. 07. 02. 19:00

A vadászkutyák szerepe fontos a vadászatokkor. A vadászszezon végével azonban ugyanúgy szükség van a kutyákra, még ha egy időre szünetel munkájuk.

A legtöbb vadászkutya együtt él a vadásszal, és a legjobb esetben nem munkakutyaként, hanem családtagként tekintenek rá. A következő szezonig élik kutya életüket a vadászkutyák, de nem árt a folyamatos tréning.

Az éles vadászatok utáni holt szezon kiválóan alkalmas arra, hogy a pihenés mellett a gyakorlásra is időt szánjanak. A pihenés időszakában ugyanis megkophatna a vezényszavak ismerete, ha nem képeznék őket folyamatosan.

Ennek elkerülése érdekében gyakorolni szükséges az apportírozást. A jó szimat adott egy kutya számára, de a vadászkutyának azon túl, hogy ki kell szagolnia a meglőtt vadat, még oda is kell vinnie a vadásznak. A sebzett vadat meg kell keresnie és oda kell vezetnie gazdáját.

A vadászkutya a vadászszezon után is izgalmas életet élhet, ehhez azonban nagy engedelmességre is szükség van. A vadászati szezon végeztével kezdődhet a gyakorlás, amely egyben a gazdi és a kutya közötti kapcsolatot is erősíti.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)