Jump to content

Nemcsak a fegyver a fontos

2019. 12. 26. 19:00

Beköszöntött a tél. Olykor még az időjárás is ezt mutatja, nemcsak a naptár. Ha nem is a nagy hóval kell megküzdenünk, a sár és a hideg bizony jelenlévő a vadászatokon.

A vadászathoz nemcsak lőfegyver a szükséges felszerelés, hanem a ruházat, azon belül is a cipő. Az őszi, téli vadászat során hóval, esővel, hideggel kell szembenézni, ezért a legfontosabb szempont az, hogy a vadász lábbelije vízálló, jó minőségű és kényelmes legyen. A vadászathoz megfelelő cipő hasonlít a turisták által viselt cipőre.

Természetesen függ attól is, hogy mire vadászunk, mert kacsa vadászata során, más terepen járhatunk, mint ha nyúl esetében.

A vad becserkészéshez megfelelően kell vadászni és természetesen az időjárási- és terepviszonyokat is figyelembe kell venni. Ennek megfelelően a vadászat során viselhetünk kényelmes edzőcipőt, túracipőt magasabb szárral, vagy csizmát (akár gumicsizmát), bakancsot is.

A téli időszakban mindenképp a víztől való mentességre kell törekedni. A meleg csizma is csak addig az, amíg az a nedvességtől megóv. További védelmet biztosíthat a vastag zokni és a talpbetét. Éppen ezért érdemes egy, de akár két számmal is nagyobb méretű lábbelit választani annak érdekében, hogy a lábbeli kényelmes maradjon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)