Jump to content

Vadászíjászat, íjjal vadászni – van különbség?!

2019. 08. 15. 19:00

A vadászat mindig az ember elfoglaltságai közé tartozott. Sokkal inkább a zsákmányszerzésért történt, mint hobbiból. A vadászat íjjal és nyíllal is történhet.

A vadászíjászatban nemcsak nagy lehetőségek rejlenek, de nagy a kihívás is, hiszen íjat tartva, feszítve, a vadra célozni nem egyszerű feladat. Íjjal vadászni azért is nagyobb kihívás, mert ahhoz ügyesség, jó felkészülés szükséges, hogy eredményes vadászaton tudjon szerepelni a vadász. Ahhoz, hogy igazán eredményes legyen az íjas vadászat, remekül kell használni a vadászfegyvert.

A vadászíjászatban éppen ez a szép és csak fokozza az élményt a természet közelsége.

A vadászíjászat szakágai a 3D íjászat, a futásíjászat, a lovasíjászat, terepíjászat, pályaíjászat, valamint a történelmi íjászat.

Vadászíjászat és íjas vadászat, egy és ugyanaz? Nos, nem igazán, mert a vadászíjászat sokkal inkább sporttevékenység, mint vadászat. Habár a vadászat körülményeit lehet imitálni, mégsem élő vadra céloznak. Az íjas vadászat azonban a zsákmány becserkészéséről és leterítéséről szól. Íjas vadászatra hazánkban is lehetőség van. A hagyományos állami vadászvizsga mellé szükséges letenni egy íjas, kiegészítő vizsgát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=Sg3hv410QQY)