Jump to content

Hogyan lehetsz vadász?

2019. 08. 08. 19:00

A vadászat lehet hobbi, életforma, hivatás is. kedvet kaphatunk ismerős által, de sok esetben családi szokásról, hagyományról van szó.

Akinek nem hozzáértőként gondolkodott már azon, hogy szeretne vadászni, de nem tudja, hogyan induljon el, annak szeretnénk segítséget nyújtani.

A vadászathoz szükséges vadászjeggyel rendelkezni. A vadászjegy nem egy bizonyos érték ellenfejében kiváltató engedély. Magyar és külföldi állampolgárok is jogosultak lehetnek a vadászjegyre, bizonyos feltételek mellett. A magyar állampolgárok esetében ez azt jelenti, hogy azok kaphatnak, akik a megfelelő kérelmet benyújtva rendelkeznek magyarországi lakhellyel. Természetesen szükséges igazolni az életkort, mert a nagykorúság ugyancsak kitétel.

A vadászjegy további feltétele az, hogy eredményes vadászvizsga szükséges ahhoz. Vadászati felelősség- és balesetbiztosítás megléte mellett azt is igazolni kell, hogy semmilyen vadászattól visszavonó határozat nincs érvényben esetében.

Magyarországon vadászvizsgát magyar nyelven lehet letenni. Amint sikeres vadászvizsgát tett valaki, csak ezután kaphat vadászjegyet. Az igény benyújtásához pedig szükség van érvényes vadászati felelősség- és balesetbiztosításra. A vadászat pedig úgy valósulhat meg, ha vadászfegyver is van. Ezt a helyi rendőrségen kérvényezhetjük, ha megfelelünk néhány kitételnek: 18. életév betöltése, a lőszer használatára és tartására fizikailag és szellemileg is alkalmas, sikeres lőfegyver ismereti vizsgája van, nem ítélték még el bűncselekmény elkövetése miatt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)