Jump to content

Téli vadászatok alkalmával hogyan óvjuk meg a kutyát a kihűléstől?

2016. 10. 11. 12:14

A téli vadászatok idején, ha kutyánk is részt vesz a hajtásban, vagy a cserkelésben, nagyon fontos, hogy ne csak mi magunk legyünk megfelelően felöltözve, de hűséges vadásztársunk - a téli bundája ellenére - is kihűlhet, megfázhat. Mit tehetünk annak érdekében, hogy kutyánkat megóvjuk a hidegtől?

Öltöztessük fel!

Felejtsük el a kutyakabát szóra előszőr beugró "rémképeket" az ölebekről és rózsaszín, csilli-villi, strasszköves kabátkájukról. Ma már kiváló, vadászkutyáknak készített, speciális öltözékeket lehet kapni, melyek nem csupán a hidegtől, de a nedvességtől is óvják a kutya legérzékenyebb testrészeit. Természetesen színben alkalmazkodnak az őszi-téli erdő színeihez. A vadászatra megfelelő kutyaöltözékek átlagban 10 ezer forint alatt beszerezhetőek, így különösebb költségekkel sem kell számolnunk.

Tartsuk mozgásban az ebet!

Fontos hogy a lehető legkevesebb idő keljen egy helyben töltenie, ha nagyon hideg van. Eleve nem annyira célszerű ebben az időben kivinni őt a terepre, de ha már visszük, fordítsunk kiemelt figyelmet arra, hogy mozgassuk eleget, amíg csak lehet, s persze amíg ez nem akadályozza a vadászat sikerét.

A kutya nem farkas! Az extrém téli időjárást, a mínuszokat ideig-óráig elviseli az eb a megfelelő öltözetben, és ha állandó mozgásban van, azonban ügyeljünk az egészségére, a kelleténél ne dolgoztassuk tovább terepen!

(Forrás: vadaszideny.hu; vadaszujsag.hu / Kép forrása: pixabay.com)