Jump to content

Csúcsmodell távcső - a természetjárók nékülözhetetlen kelléke 1. rész

2016. 08. 29. 09:34

A Nikon júliusban mutatta be az új MONARCH Fieldscope távcsöveket, melyek az ED82/EDIII  Fieldscope távcsövek utódai.

A MONARCH Fieldscope távcsövek optikai rendszere megújult; a termékek kiváló optikai teljesítményt és kristálytiszta látómezőt nyújtanak. Ezek a modellek az ED82/EDIII Fieldscope távcsövek utódjai, így nagyszerű élményt biztosítanak a természet megfigyelésében.

A MONARCH Fieldscope távcsövek a Nikon ED (extra-alacsony szórású) üvegének köszönhetően kontrasztos látómezőt, valamint élethű színeket nyújtanak. Az összes lencse- és prizmafelületre alkalmazott többrétegű bevonat pedig nagyszerű fényáteresztésről gondoskodik. Az optimalizált élességállítási rendszer gyorsabb és biztosabb élességállítást tesz lehetővé.

A MEP szemlencsék új optikai rendszert alkalmaznak és képsík-korrekciós rendszerrel rendelkeznek, amely egységes élességet és tisztaságot biztosít a teljes látómezőn, valamint a betekintési távolságuk is nagy. A MEP szemlencsék Fieldscope távcsőhöz csatlakoztatva vízállóak, így biztonságosan használhatók változékony időjárás mellett is.

Akár madarakat figyel meg, akár a csillagos égbolt nyújtotta látványban gyönyörködik, a fieldscope távcsövek alumíniumötvözet váza mindig azt a tartósságot és robusztusságot nyújtja, ami a túrázáshoz szükséges. A MONARCH Fieldscope távcsövek úgy készültek, hogy a legnagyobb távolságra és a legextrémebb körülmények közé is elkísérjék.

(Forrás: Nikon; Kép forrása: google)