Jump to content

Hogyan vadásszatok együtt - 2. rész

2016. 08. 06. 10:06

Ha a vadászatot kifogásnak használod, hogy elmenekülhess otthonról, akkor az alábbiak nem neked valók. Ha már van valaki, akivel megoszthatod ezt az örömet, akkor eléggé szerencsés vagy. Azonban ha azt szeretnéd, hogy a barátnőd rendszeresen veled tartson, amikor elmész otthonról, akkor kifejezetten neked szólnak a tippjeink. Korábbi cikkeinkben már bemutattunk néhány lehetőséget, de még van néhány a tarsolyunkban. Íme.

Hagyd, hogy a csapat tagja lehessen
Ha meghívod a barátnődet, hogy tartson veled és a barátaiddal egy vadászaton vagy halászaton, akkor folyamatosan vond be az élménybe. A tervezésből, a történetekből, a viccekből, a káromkodásból és a szerencsétlenségekből se hagyd ki – hagyd, hogy mindenben része lehessen. Ne viselkedj másképp csak mert ott van. Ellenkező esetben ugyanis mindenki számára kényelmetlen lesz a szituáció. És ha te aggódsz, hogy a barátnőd nem tud együtt lógni veled és a barátaiddal, akkor igen komoly gondokkal kell szembenézned.

Bánj vele egyenrangú félként
Csak, hogy tudd, a barátnőd nem gyermek már. Nyugodtan bevonhatod a tervezésbe és a döntések meghozatalába. Ne mondd neki, hogy lelőtt egy kacsát, ha valójában te ejtetted el a zsákmányt. És ne mondd neki, hogy a szarvas, amit elejtett nagyobb és idősebb, mint te gondolod. Légy kedves vele, de ne szépíts a dolgokon.

És természetesen a problémák megoldásába is vond be. Ha szeretnéd, hogy otthonosan érezze magát a szabadban, akkor légy vele őszinte. Mond el neki, hogy valójában milyen idős a szarvas, és miből gondolod ezt. Ha pedig nem tudod egy helyzetre a megoldást, akkor valld be neki. Végül is te sem érthetsz mindenhez.

Adj lehetőséget
Az még nem feltétlen probléma, ha a barátnőd nem szeretne lelőni egy állatot, vagy nincs kedve napokat az erdőben tölteni. Megannyi dolgot lehet csinálni a szabadban, biztosan számára is tudtok találni valamit. Lehet, hogy szívesen keresne veled együtt nyomokat, vagy halászna inkább. Légy nyitott, és találjátok ki együtt, hogy mi a tökéletes megoldás.

És nem. Mindez nem arról szól, hogy le kellene cserélned a legjobb vadásztársadat. Csupán arról, hogy szerezz egy újat.

Forrás, kép forrása: vadaszujsag.hu