Jump to content

Hogyan élj túl öt napot az erdőben?

2016. 07. 14. 10:54

Felébredsz egy ködös reggelen a hegyekben. A kocsid nem indul. A telefonod lemerült és nincs nálad semmilyen étel. Hogyan élhetsz túl egy ilyen helyzetet?

Tim Marsh nem emlékszik, hogy elaludt volna kormány mögött, de amikor feleszmélt, 20 mérföldre volt a legközelebbi autóúttól, és egy sáros földúton találta magát Oregonban, a semmi közepén. Mindez egy esős novemberi vasárnap történt, amikor az 51 éves veterán elindult a vidéki háza felé a 12 éves golden retriver kutyájával együtt. A férfi súlyos PTSD-ben szenvedett, és éppen nem voltak nála a gyógyszerei. Az autója beragadt a sárba, és nem tudta beindítani.
Helyzet van!

Tudta, hogy igen rossz a helyzet. A telefonja hamarosan teljesen lemerül, és senki nem várja haza. Az ex-felesége Oklahomában lakott, és a felnőtt gyerekei sem éltek már együtt vele. Csak a bátyja tudta, hogy hova tart, de Marsh sejtette, hogy eléggé letért az útról, amin a keresésére indulnának.
Az első nap
A férfi arra koncentrált, hogy iható vizet találjon. Tudta, hogy a kutyának nem jelent gondot a sáros vízből inni, de neki szüksége volt tiszta folyadékra. Hamarosan rájött, hogy a kutya edényében gyűjthet esővizet, de ez elég sokáig tartott.
A túléléssel kapcsolatban természetesen volt egy alapvető tudása, amit még a seregben sajátított el. Tudta, hogy akkor van a legnagyobb esélye, ha a kocsija közelében marad. A nap nagy részét azzal töltötte, hogy segítség után kutatott és jelzéseket helyezett az útra. Volt nála egy fegyver is, néha leadott vele egy figyelemfelkeltő lövést, de a tár hamar kiürült.
A következő napokban
A második és harmadik nap ugyanúgy telt, mint a legelső. Annyi különbséggel, hogy Marsh egyre rosszabb körülmények között volt, és igen nehéznek tűnt számára melegen maradni. Bár az autó valamennyire védelmet nyújtott a hideg ellen, a vízgyűjtés a segítségkeresés közben eléggé átnedvesedtek a ruhái. Mindezek mellett nem volt nála gyufa vagy öngyújtó sem. Éppen ezért tüzet sem tudott gyújtani, főleg mert napok óta tartott az esős idő. A negyedik nap reggelén Marsh teljesen átfagyott és tudta, hogy nem várhat tovább a segítségre. Elindultak hát a kutyával, hogy keressenek egy utat hazafelé. De négy és fél mérföld után elérték a hegycsúcsot, ahonnan nem vezetett tovább út. Marsh teljesen kétségbeesett, és szinte biztos volt benne, hogy majd egyszer holtan fognak rátalálni. Majdnem feladta a harcot.
Az utolsó pillanatban

Három napig kutatott segítség után, és a negyedik nap végre valaki rátalált. Egy arra járó vadász meghallotta a sírását, és kihívta a közeli serifet. Hamarosan meg is érkezett a segítség és visszavitték Marsh-t az autójához. A férfi meghalhatott volna, de nem tette. Mert élni akart. Ennek köszönhetően megtalálta a legjobb megoldást, és végül valóban megmenekült.

Forrás, kép forrása: vadaszujsag.hu