Jump to content

Középpontban a vadhívók - Avagy az elektronikus eszközök tesztje

2016. 06. 29. 10:55

A vadászok segítségére lehetnek a különböző eszközök, amelyek még könnyebbé tehetik a zsákmányszerzést.  Az egyik ilyen rendkívül jó kellék az elektromos vadhívó berendezés, amely különböző hangokat képes kiadni, ami eltérő távolságban hallható. Az Outdoorlife Csapata letesztelt hat ilyen eszközt, hogy kiderülhessen, melyik rendelkezik a lehető legjobb funkciókkal. Íme az eredmény.

Icotec GC300 (84 pont, Great Buy kitüntetés)

Bár az Icotec az egyik legkevésbé ismert márka a vadhívók piacán, ez az eszköz megannyi különböző hang kiadására képes. A DC300 rendelkezik az egyik legjobb távirányítóval.

Összesen 12 hangot tud utánozni, többek között a rókát, hiúzt, mosómedvét, varjút és a harkályt; valamint nyulat és őzet.

Hallótávolság: 306-310 yard

Pozitívumok: A távirányítót nem kell pontosan az eszköz felé tartani, és különböző távolságokból is kiválóan működik. Képes egyszerre két hangot is lejátszani, könnyen (akár még kesztyűben is) kezelhető. Egyszerűen hordozható, és igen remek a hangja.

Negatívumok: A tesztelő csapat hiányolta a „repertoárból” az ismertebb ragadozó állatok hangját, pl. a rágcsálókét. Maga az eszköz elég feltűnő, hiszen rendkívül fényes a felülete. Egyenetlen talajon kizárólag a tartóállványon állítható fel. A távirányítóba különleges elem kell, amit elég nehéz beszerezni.

Johnny Stewart Grims Speaker GS2 (87 pont, Editor’s Choice kitüntetés)

Ebbe a kiváló eszközbe a vadászok több száz hangot importálhatnak, hála az USB csatlakoztatási lehetőségnek és a 256 MB-os memóriakártyának. A hatalmas hangszórónak köszönhetően a hangja messzire elhallatszódik. A LED világításnak miatt könnyedén kezelhető, kesztyűs kézzel is használható.

Alapvetően tíz hang kategória található rajta, köztük a mezei nyúl, a farkas. Ezek mellett különleges hangeffektet is vannak, amik a vadászathoz hasznosak lehetnek, de sokakban különös érzelmeket válthatnak ki, pl. a kutya kölyök sírása, a megkínzott cica hangja, vagy a csirke „szorongatása”.

Hallótávolság: 341-350 yard

Pozitívum: Hatalmas transzmitter, erőteljes hang. Külső hangszórót is rá lehet kötni, és további hangok hozzáadására is van lehetőség.

Negatívum: A bekapcsoló gombja elég könnyen mozdítható, ezért könnyedén benyomódik, amikor nem kellene. Emiatt pedig sokszor észrevétlenül merül le az akkumulátor.

További tesztek. Forrás kép forrása: vadaszujsag.hu