Az édes, piszeorrú, hosszúfülű nyuszi húsa ugyanis nagyon egészséges, pláne a vadnyulak húsa. Mielőtt azonban szánkba vehetnénk a nyúlhúst, azt érlelni szükséges. Az elejtett nyulat szőrében érlelik a zsigerek eltávolítása után. Ez a folyamat 1-4 napot vehet igénybe attól függően, hogy milyenek az időjárási viszonyok. Csak ezután kezdenek neki a szőrös bőr és a hártyák eltávolításának, valamint a hús feldarabolásának.

Arról már esett említés, hogy a vadnyúl húsa igen egészséges, ugyanis amíg fehérjetartalma igen magas, addig zsírtartalma alacsony. A fiatalabb, süldő nyulak húsa lazább rostú, így sütésre inkább alkalmas. Az idősebb állatból készülő ételhez a nyúl húsát párolni szükséges, mert annak húsa is keményebb. A vadnyúl húsának fogyasztása abszolút belefér a kímélő étrendbe.
Nyulat már az ókori világban is fogyasztottak. Ha eddig nem tartoztál a nyúlhús fogyasztók közé, tulajdonképpen az egyik legegészségesebb húsfajtától fosztottad meg magad. Nemcsak te lehetsz ezzel így, hanem jellemző hazánkra, ugyanis bármennyire is sok magyar nyúltermelő létezik, a nyúlhús fogyasztásában egyáltalán nem mutatkozik meg. Még a tenyésztett fajtából is keveset fogyasztunk, nemhogy a vadon élő nyúl húsából.
A vadnyúlból változatos ételek készíthetők: leves, pörkölt, paprikás, vadas. Most már csak tőlünk függ, hogy fogyasztjuk-e. De miért a vadnyúl húsa a legegészségesebb? Mert a természetben szabadon élő állatok húsa több tulajdonságban eltér a háziasított, tenyésztett nyúlhústól. Ez következik abból, hogy a vadnyulak szabadban, mesterséges takarmányoktól mentesen élnek. A vadhús alapjában véve magasabb mennyiségű nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A vadnyúl húsa a vadhúsra jellemző karakteres ízvilágot képviseli, amely az ízadó kivonatanyagoknak köszönhető.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!